Εμβόλιο-AstraZeneca: Ο λόγος που σταμάτησε να παράγεται στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

18

Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό πως περίπου δεκαπέντε εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson καταστράφηκαν λόγω ανθρώπινου σφάλματος σε εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο πέρα από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως αναφέρουν οι New York Times, το Σάββατο η κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε υπεύθυνη της διεύθυνσης του εργοστασίου την J&J για το εργοστάσιο και παράλληλα αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του εμβολίου κατά του Covid-19 της AstraZeneca.

Η έκτακτη κίνηση αποσκοπεί στην αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων και μπερδεμάτων με τα εμβόλια, καθώς το ένα είναι μονοδοσικό  και το άλλο είναι δύο δόσεων.  

Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε τις αλλαγές, λέγοντας ότι «αναλαμβάνει  την πλήρη ευθύνη» για το εμβόλιο που έκανε στην εγκατάσταση Emergent.

Η αλλαγή ήρθε ως απάντηση στην πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Emergent, συνεργάτης κατασκευής τόσο της AstraZeneca όσο και της Johnson & Johnson, ανέμειξε κατά λάθος τα συστατικά από τα δύο διαφορετικά εμβόλια, γεγονός που ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές να καθυστερήσουν την έγκριση των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η ανάμειξη θα διαβρώσει την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια, την ώρα ακριβώς που ο πρόεδρος Μπάιντεν κάνει μια επιθετική προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν αρκετές δόσεις εμβολίου για να καλύψει κάθε Αμερικανό ενήλικα μέχρι το τέλος Μαΐου. Ταυτόχρονα, υπάρχει βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου AstraZeneca, εν μέσω ενός τρόμου για την υγεία που ώθησε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να περιορίσουν τη χρήση του, αναφέρουν οι NYT.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα συνεργάζεται με τη διοίκηση Μπάιντεν για να βρεθεί μια εναλλακτικό εγκατάσταση ώστε να συνεχιστεί εκεί η παραγωγή του εμβολίου της.

naftemporiki.gr

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ