Ένταση στις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας με αφορμή τη Β. Ιρλανδία

49

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε την Πέμπτη να ορίσει ημερομηνία για ψηφοφορία για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις, κατά την ΕΕ, μονομερείς αλλαγές της Βρετανίας στις ρυθμίσεις του Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι ηγέτες των ομάδων του κοινοβουλίου της ΕΕ επρόκειτο να ορίσουν ημερομηνία μέσα στον Μάρτιο για την ψηφοφορία σε συνεδρίαση της Πέμπτης. Ωστόσο, δεν το έκαναν μετά την παράταση της περιόδου χάριτος από τη βρετανική κυβέρνηση για ελέγχους στις εισαγωγές τροφίμων στη Βόρεια Ιρλανδία, μια κίνηση που οι Βρυξέλλες ανέφεραν ότι παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας διαζυγίου της Βρετανίας με το μπλοκ.

Η Μέιριντ Μακγκίνες, επικεφαλής οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας να προβεί σε μονομερείς αλλαγές στις ρυθμίσεις του Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία έθεσε ερωτήματα σχετικά με το εάν είναι άξια εμπιστοσύνης για μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε εταίρο.

«Δημιουργείται ένα ερωτηματικό για τη Βρετανία, εάν έτσι η παγκόσμια Βρετανία θα διαπραγματευτεί με άλλους εταίρους. Η εμπειρία μας δεν ήταν εύκολη για να το θέσουμε ήπια », δήλωσε στο RTE την Πέμπτη, η κ. Μακγκίνες, η οποία διαπραγματεύεται όρους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μετά το Brexit με τη Βρετανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ