Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση στις τιμές ακινήτων

35

Οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία αυξήθηκαν απροσδόκητα τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε το χρηματοοικονομικό ίδρυμα Nationwide την Τρίτη, ανατρέποντας τις προσδοκίες για επιβράδυνση καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ετοιμάζει νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό για την ενίσχυση της αγοράς.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 6,9% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο από 6,4% τον Ιανουάριο, ανέφερε η Nationwide, πάνω από όλες τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters για οικονομολόγους που είχαν δείξει επιβράδυνση στο 5,6%. Μόνο τον Φεβρουάριο, οι τιμές αυξήθηκαν 0,7%, περισσότερο από την αντιστροφή μιας πτώσης 0,2% τον Ιανουάριο και τις προσδοκίες για πτώση 0,3%.

Η Nationwide δήλωσε ότι οι προοπτικές για την αγορά κατοικίας ήταν ιδιαίτερα αβέβαιες αυτήν τη στιγμή, με τη δυνατότητα να ενισχυθεί περαιτέρω από τον κ. Σουνάκ στην παρουσίαση του ετήσιου προϋπολογισμού αύριο. Αλλά η αγορά θα μπορούσε να επιβραδυνθεί λόγω της εξασθένισης της αγοράς εργασία.

Ο Ρίσι Σουνάκ φαίνεται πως θα παρατείνει την προσωρινή περικοπή στους φόρους αγοράς ακινήτων έως τον Ιούνιο και θα ανακοινώσει ένα νέο σύστημα εγγύησης ενυπόθηκων δανείων για αγοραστές για πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ