Χ. Γιαννούλης: Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που κινητοποιήθηκαν στο ΑΠΘ

27

«Μόλις μία εβδομάδα μετά τη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, τα πανεπιστήμια όπως τα οραματίζεται η ΝΔ αρχίζουν και παίρνουν σαρκα και οστά», δηλώνει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης. 

Σε έφοδο, υποστηρίζει ο κ. Γιαννούλης, μέσα στον χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκειμένου να διαλύσουν τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ απευθύνει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα εξής ερωτήματα: 

– Με ποιό δικάιωμα ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας;

– Με ποιό δικαίωμα αντιδρούν στη σύσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων;

–  Αλήθεια με ποιό δικαίωμα οι “ταραξίες” φοιτητές ζητούν να μην είναι ισότιμα με τα πτυχία τους, οι τίτλοι σπουδών που δίνουν τα ιδιωτικά κολέγια;

– Με ποιο δικαίωμα αντιδρούν στο όριο φοίτησης, στον ορισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων και στο νέο τρόπο υπολογισμού βάσεων εισαγωγής;

– Με ποιό δικαίωμα ζητούν αναβάθμιση των ΑΕΙ και γενναία χρηματοδότηση της έρευνας;

Το δικαίωμα τους, προσθέτει ο κ. Γιαννούλης,  το δίνει η ίδια η ζωή. «Είναι το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο. Είναι το δικαίωμα για ένα πανεπιστήμιο που θα τους δώσει τα εφόδια για να υλοποιήσουν τα όνειρα τους. Είναι το δικαίωμα για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο», τονίζει. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνει ο κ. Γιαννούλης,  οφείλει να αντιληφθεί ότι απέναντι στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία δεν συντάσσονται μόνο οι φοιτητές αλλά η κοινωνία στο σύνολο της. «Καταγγέλουμε την επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και ζητούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που προσήχθησαν στη διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο του ΑΠΘ», καταλήγει στην δήλωσή του. 

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ