Γ. Γεραπετρίτης: Πλέγμα προστασίας που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση

24

Για πλέγμα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων,  που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας παράλληλα τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου αυστηρής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοΐού.

«Έχουμε φροντίσει από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν  τα νέα στελέχη του ιού να περιχαρακώσουμε την είσοδο στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας  ότι υπάρχει αυστηρό σύστημα εισόδου από το εξωτερικό. Ο υπουργός τόνισε παράλληλα ότι πολύ λίγα μεταλλαγμένα κρούσματα έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, και όσα έχουν εμφανιστεί είναι στεγανοποιημένα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κυβερνητική πρόθεση είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων για όσο απαιτηθεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών.

«Έχουμε πλέγμα προστασίας που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Εμείς δεν επιλέξαμε αναπληρώσεις μισθών σε ποσοστό του μισθού, αλλά οριζόντια στήριξη με συγκεκριμένο ποσό ανεξαρτήτως μισθού, ώστε να ενισχυθούν εκείνοι με τους χαμηλότερους μισθούς. Έτσι η Ελλάδα είχε θετικό ισοζύγιο εργασίας εν μέσω πανδημίας» τόνισε, συμπληρώνοντας:  «Έχουμε ευαισθησία για τη στήριξη των ΑμεΑ και θα το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ξεκαθάρισε ότι  κυβέρνηση θα παίρνει πάντοτε λελογισμένο ρίσκο. «Με μεγάλη φειδώ θα ανοίγουμε σταδιακά,  θα μετράμε και θα αξιολογούμε τα δεδομένα» ανέφερε. 

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα της μεταπολίτευσης, καθώς  «το 95% των πολιτών εμφανίζονται και κάνουν το εμβόλιο».

Και πρόσθεσε: Θα κάνουμε τα εμβόλια αναλόγως των παρτίδων που παίρνουμε, διασφαλίζοντας τις δεύτερες δόσεις. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα 80 έως 85 ετών, νομίζω το σύστημα λειτουργεί πολύ ομαλά, και θα έχουμε τα αποτελέσματα που αναμένουμε. Ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 400.000 εμβόλια.

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ