«Χιόνια» στη Δικαιοσύνη

26

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Στάθης Κουτσοχήνας, καθώς όπως είπε η επί μακρόν υπολειτουργία τους έχει δημιουργήσει σειρά σοβαρών προβλημάτων σε σχέση με τη Δικαιοσύνη και την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων.

Προβλήματα δημιουργούνται βέβαια και στο εισόδημα των δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, αλλά και στην οικονομία, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, ο περιορισμός στη λειτουργία Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογίων, η υποστελέχωσή τους και η θεσμοθέτηση αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού τους προκαλούν ασφυξία στις υπηρεσίες και ανασφάλεια στις συναλλαγές. Το αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει δυνατότητα καταχώρισης πράξεων και να καθυστερούν ή ακόμα και να χάνονται επενδύσεις.

Ο κ. Κουτσοχήνας αναγνώρισε ότι καλώς η προστασία της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη προτεραιότητα, αλλά τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της Δικαιοσύνης με αυστηρούς κανόνες, αστυνόμευση (που ήδη υπάρχει), ανώτατο αριθμό ατόμων ανά αίθουσα (σήμερα προβλέπεται μέχρι 15) και απόσυρση μόνο των πολυπρόσωπων δικών. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, το λιανεμπόριο, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια, να συζητείται το άνοιγμα της εστίασης και των χιονοδρομικών κέντρων και να λείπει ακόμη από την κουβέντα μας το άνοιγμα των δικαστηρίων. Δεν έχω τίποτα με τα χιονοδρομικά κέντρα, σέβομαι απόλυτα και τις δικές τους ανάγκες, αλλά δεν γίνεται να τοποθετείται το… σκι ψηλότερα από τη λειτουργία των δικαστηρίων» είπε και ειδικά σε αυτό το τελευταίο δεν φαίνεται να έχει και πολύ άδικο…

Πηγή: Naftemporiki.Gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ