Σαμάνθα Πάουερ, η πρόταση του Μπάιντεν για την Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη

16

Την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ προτείνει ο Τζο Μπάιντεν για επικεφαλής της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), επικαλούμενος τη βαθιά εμπειρία της στην αντιμετώπιση κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

«Η Πάουερ θα κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και θα εργαστεί από κοινού με τους εταίρους μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας – περιλαμβανομένης της COVID-19, της κλιματικής αλλαγής, της παγκόσμιας φτώχειας και της δημοκρατικής οπισθοχώρησης» ανέφερε σε ανακοίνωση το επιτελείο μετάβασης του Μπάιντεν.

«Δημόσια λειτουργός και διπλωμάτης που έχει δοκιμαστεί στις κρίσεις, η πρέσβειρα Πάουερ υπήρξε ηγέτης στην κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την επίλυση μακρόχρονων διενέξεων, την απόκριση σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ενίσχυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του επιτελείου μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Η επί μακρόν συνήγορος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα και αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν από το 2013 έως το 2020, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η Πάουερ, 50 ετών, υπήρξε επίσης μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκοί Οίκου επί προεδρίας Ομπάμα από το 2009 έως το 2013. Πρώην δημοσιογράφος, βραβεύθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ για το βιβλίο της «A Problem from Hell», μια μελέτη για την αποτυχία των ΗΠΑ να αποτρέψουν τη γενοκτονία.

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ