Τι απαντά η διοίκηση του γηροκομείου Χανίων στην κριτική που δέχεται για τα κρούσματα

12

Στην κριτική που δέχεται για τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων απαντά η διοίκησή του.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Tο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων από την αρχή της πανδημίας, μέχρι και σήμερα λειτουργεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και τα όσα προβλέπουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι σχετικές εγκύκλιοι».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 το Γηροκομείο, προχώρησε στην προμήθεια όλων των απαραιτήτων ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους της δομής, προχώρησε στην ενίσχυση του ιδρύματος με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, απαγόρευσε την είσοδο σε επισκέπτες και χορήγησε άδειες στο προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα από τον Οκτώβριο του 2020, επιβλήθηκε καθημερινή θερμομέτρηση με την είσοδο και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο, γενική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό (όλη την ώρα της βάρδιας) καθώς και ασπίδας, όπου απαιτείται και χρήση προστατευτικής ρόμπας, γαντιών και οφθαλμικής προστασίας.

Ακόμα, έγινε ειδική εκπαίδευση του προσωπικού, συστηματική τήρηση των μέτρων καθαρισμού, απολύμανσης χώρων και επιφανειών και ασφαλούς διαχείρισης μολυσματικών απορριμμάτων, διακοπή ομαδικών δραστηριοτήτων και θερμομέτρηση και έλεγχος του κορεσμού οξυγόνου των φιλοξενουμένων, σε κάθε βάρδια και συνολικά τρεις φορές την ημέρα έως τις 24 Δεκεμβρίου 2020 και πέντε φορές την ημέρα, από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και έπειτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου εντάθηκαν οι εργαστηριακοί, οι ιατρικοί έλεγχοι και τα τεστ για το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους, ενώ από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επτά απροειδοποίητοι έλεγχοι στην δομή κατά τους οποίους δεν διαπιστώθηκε καμία παράλειψη, ούτε τέθηκε θέμα μη τήρησης των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και διαπιστώθηκε η άρτια επιχειρησιακή ικανότητα του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί δέκα πέντε φορές μοριακά και rapid test, ενώ μόνο κατά τον Δεκέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 900 μοριακοί εργαστηριακοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση από την πρώτη εκδήλωση των κρουσμάτων, έγιναν τέσσερεις επιπλέον γενικές απολυμάνσεις, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ιδρύματος, ενώ όλοι οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται στα δωμάτια τους.

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ