Κομισιόν για τα εμβόλια: Τα «παράλληλα συμβόλαια» δεν είναι δυνατά

28

Τα «παράλληλα συμβόλαια δεν είναι δυνατά» υπογράμμισε η Γενική Διευθύντρια Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Κομισιόν μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το θέμα των εμβολίων για τον κορονοϊό.

«Aυτά τα παράλληλα συμβόλαια, για τα οποία έχει γίνει πολλή συζήτηση, πρέπει να πω ότι ακόμη δεν έχω δει κάποιο και δεν νομίζω ότι ποτέ θα το δω. Είναι κάτι που, κατά την άποψή μου, δεν ισχύει με βάση αυτά που μου έχουν πει» σημείωσε η Σάντρα Γκαλίνα και προσέθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα έχουν οι ποσότητες για την Ευρώπη. Εάν ποτέ κάτι τέτοιο υφίστατο, θα ακολουθούσε εμάς, από την άποψη ότι κάθε φιαλίδιο έχει ‘κλειστεί’ για μία χώρα, γιατί έχουμε αυτό το αναλογικό σχήμα».

«Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω αυτό που είπε η Πρόεδρος φον Ντερ Λάιεν: Τα παράλληλα συμβόλαια δεν είναι δυνατά» συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σχετικά με τον μικρότερο αριθμό δόσεων, που παρέλαβαν αρχικά τα κράτη-μέλη, ανέφερε ότι «ξέραμε ότι οι παραδόσεις θα ήταν λίγες στην αρχή, γι’αυτό ζητήσαμε από τα κράτη-μέλη να προσδιορίσουν τις ομάδες προτεραιότητας».

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ