Η Aston Martin θα «κόψει» 500 θέσεις εργασίας

7

Η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα (04/06) πως σχεδιάζει να περικόψει 500 θέσεις εργασίας, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της, κάνοντας ανάλογο «ψαλίδι» στα επίπεδα της παραγωγής αυτοκινήτων.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας στη βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων γίνεται μια εβδομάδα αφότου επιβεβαίωσε πως τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της θα αναλάβει την 1η Αυγούστου ο Τομπίας Μερς, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, αντικαθιστώντας τον Άντι Πάλμερ.

Η ηλικίας 107 ετών αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως οι περικοπές θέσεων εργασίας αντανακλούν τον μικρότερο από ό,τι αρχικά προγραμματιζόταν όγκο παραγωγής, καθώς και βελτίωση της παραγωγικότητας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει διαβούλευση ανάμεσα στην εργοδοσία και τα συνδικάτα.

Η τιμή της μετοχής της Aston Martin έχει καταγράψει μεγάλη μείωση από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2018. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η Aston Martin, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία μειώνει επίσης τα κόστη και καταργεί μη κρίσιμης σημασίας δαπάνες σε άλλους τομείς (μάρκετινγκ, ταξίδια κ.ά), αναμένεται να αποφέρει συνολική εξοικονόμηση 38 εκατ. στερλινών ετησίως. Το κόστος της αναδιάρθρωσης αναμένεται να φθάσει περίπου τα 12 εκατ. στερλίνες.

Οι μετοχές της Aston Martin, η τιμή των οποίων μειώθηκε κατά 78% στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, έκλεισαν χθες, Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 68,9 πένες, τιμή βάσει της οποίας η αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 1,05 δισεκατομμύριο στερλίνες.

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ