Παραμένει για δεύτερη ημέρα κλειστό το αεροδρόμιο του Αλικάντε μετά την πυρκαγιά

29

Κλειστό για δεύτερη ημέρα παραμένει το αεροδρόμιο στο Αλικάντε της Ισπανίας μετά την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη στέγη του και η οποία δεν έχει κατασβεστεί ακόμη.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει σβήσει. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους», επεσήμανε εκπρόσωπος της  διαχειρίστριας εταιρίας Aena όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αεροδρόμιο του Αλικάντε θα «ανοίξει το νωρίτερο στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν από το κλείσιμό του.

Η πυρκαγιά αυτή, που ξέσπασε χθες Τετάρτη και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, προκάλεσε την απομάκρυνση των εργαζομένων και των επιβατών, καθώς και την ακύρωση πτήσεων ή την εκτροπή τους σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 1.200 τετραγωνικά μέτρα της στέγης του τερματικού σταθμού έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Το αεροδρόμιο του Αλικάντε είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο της Ισπανίας, σύμφωνα με την Aena, και από αυτό περνούν χιλιάδες τουρίστες προκειμένου να φτάσουν στις παραλίες της νότιας Βαλένθια.

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ