Τι ξέρουμε για το ηλεκτρικό αγροτικό που τρέμει ο ανταγωνισμός

18

Το παλιό εργοστάσιο της General Motors στο Lordstown του Οχάιο πρόλαβε να βγάλει 16 εκατ. οχήματα στον μισό αιώνα λειτουργίας του πριν κατεβάσει ρολά το 2019.

Μόνο που το Lordstown ξαναγεννήθηκε, όχι απλώς ως μονάδα κατασκευής, αλλά και ως μια αυτοκινητοβιομηχανία που θέλει να δείξει τα δόντια της.

Για τη Lordstown Motors ο λόγος και το ήδη πολυσυζητημένο Endurance της, το ηλεκτρικό αγροτικό με τα 4 μοτέρ και την αυτονομία των 420 χιλιομέτρων.

Την ώρα που ο Elon Musk παρουσιάζει το ακραία φουτουριστικό Tesla Cybertruck του, το Endurance μοιάζει πιο γήινο σε design, κάτι που θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα η Lordstown.

Η οποία δεν έχει αποκαλύψει και πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Endurance, μας είπε πάντως να το περιμένουμε από τα μέσα ως τα τέλη του 2020.

Η μάχη μαίνεται στον κλάδο των πλήρως ηλεκτρικών αγροτικών στις ΗΠΑ και το μικρό startup από το Οχάιο με το τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής κοιτά στα μάτια όλους τους.

Κι αυτό γιατί το αγροτικό της Lordstown βασίζεται σε ηλεκτρική τεχνολογία που έχει αποδείξει ήδη την αξία της (τη φορούν εκατοντάδες φορτηγάκια παραδόσεων της UPS), την ίδια ώρα που κατέχει και μια πανέτοιμη, πελώρια και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής.

Η επενδυτική τράπεζα Brown Gibbons Lang & Co, την οποία επιστράτευσε η Lordstown Motors για να της βρει 450 εκατ. δολάρια ώστε να ρίξει στην αγορά το αγροτικό, δήλωσε μάλιστα πως το ποσό συγκεντρώθηκε πολύ γρηγορότερα και ευκολότερα απ’ όσο υπολόγιζε.

Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Lordstown Motors, Steve Burns, ήταν ο άνθρωπος που ανέπτυξε την ηλεκτρική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η UPS, παραμένοντας γνωστό όνομα στην αγορά.

Η εταιρία έχει ήδη 6.000 παραγγελίες για το Endurance, για το οποίο θέλει όχι λιγότερα από 50.000 δολάρια (χωρίς φόρους). Ο ανταγωνισμός όμως βρυχάται, καθώς όλοι, από καθιερωμένους κατασκευαστές, όπως η Ford, η GM και η Tesla, μέχρι και νεόκοπα startups, όπως η Rivian, η Bollinger και η Atlis, έχουν παρόμοιους στόχους.

Η Rivian, η Atlis και η Bollinger έχουν υποσχεθεί ότι θα βγουν στην αγορά το 2020, οπότε μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο…

Πηγή: News Beast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ